Ieder jaar met Pinksteren komen ruim 300 waterscouts bij elkaar in Uithoorn om deel te nemen aan de Admiralencup. De Admiralencup bestaat uit een route van 70 of 35 km die moet worden afgelegd in standaard lelievletten. De bemanning van een lelievlet mag maximaal bestaan uit 6 deelnemers.

Dit jaar zal de 35e Admiralencup gehouden worden.

Op de 35 km tocht wordt onderscheid gemaakt tussen junioren en open klasse. De teamleden van een juniorenteam mogen niet ouder zijn dan 16 jaar. Daarnaast wordt er voor de 35 km junioren ook onderscheid gemaakt tussen dames- en herenteams. Dit geldt echter niet voor de 35 km open klasse.

Op de 70 km tocht wordt onderscheid gemaakt tussen dames- en herenteams. Een damesteam bestaat minstens voor de helft plus één uit dames. Voor de snelste teams op de 70 km tocht en de 35 km junioren staat na de finish een beker te wachten. Daarnaast is voor het snelste team van de 70 km tocht de wisselbeker te winnen. Als je de wisselbeker drie keer achter elkaar of vijf keer in totaal wint, mag je deze houden.

Ook dit jaar hebben we weer de Juniorcup. Een roeitocht van ongeveer 7 km in een lelievlet speciaal voor waterwelpen en zeeverkenners van 9 t/m 13 jaar. Onderweg worden ze uitgedaagd om een challenge te doen. Na de start van de Admiralencup zal ook de Juniorcup van start gaan en aan het einde van de middag zullen we de dag afsluiten met de prijsuitreiking.

De inschrijving sluit op 15 april 2019. Om de Admiralencup te kunnen organiseren, moet de organisatie op 15 april 2019 genoeg inschrijvingen hebben ontvangen.

Klik hier om direct in te schrijven.