De Juniorcup is een korte roeitocht met een lelievlet voor Waterwelpen en Zeeverkenners van 9 t/m 13 jaar. De Juniorcup is bedoeld om deze jonge Waterscouts enthousiast te maken voor de Admiralencup. Zo kunnen ze de sfeer proeven.

De tocht is ca. 7 km lang en halverwege is er een post. Op de post wordt de tijd stilgezet en doen de deelnemers een challenge. Met de punten die hier mee worden behaald wordt het postklassement opgesteld. Je plaats in het postklassement bepaald hoeveel tijd er van de eindtijd word afgetrokken. Nummer 1 krijgt 30 minuten, nummer 2 krijgt 20 minuten, nummer 3 krijgt 10 minuten en nummer 4 krijgt 5 minuten in mindering. Op de post wordt ook de lunch verzorgt.

Bij ieder team moet een bekwame begeleider aan boord zijn. Deze begeleider mag zelf niet roeien en niet aan het roer komen. Slechts in geval van nood, denk aan een gevaar voor aanvaring of iemand die onwel wordt, dan mag de begeleider wel ingrijpen. De begeleider maakt geen deel uit van het team. Een team bestaat dus uit maximaal 6 teamleden plus een eventuele begeleider.

Voor deelnemers aan de Juniorcup start het evenement op zaterdagochtend met de opening. Aansluitend aan de briefing voor de 35 en 70 km tochten is er een aparte briefing voor de deelnemers en begeleiders van de juniorcup in het clubhuis "Mercurius". De start van de Juniorcup zal plaatsvinden aansluiten aan de start van de 35 en 70 km tochten.

Bij terugkomst is er in de feesttent wat te drinken en wat lekkers te verkrijgen.

De prijsuitreiking zal aan het einde van de middag, na de finish plaatsvinden in de feesttent naast het clubhuis. De prijzen die worden uitgereikt zijn medailles. Het aantal prijzen dat wordt uitgereikt hangt af van het aantal boten die mee doen. Zie het reglement voor meer details. Na de prijsuitreiking is het de bedoeling dat de deelnemers van de Juniorcup weer naar huis gaan.

Route Juniorcup

De route van de juniorcup gaat vanaf Uithoorn in zuidelijke richting richting de Pondskoekersluis en daarna in omgekeerde richting weer terug naar Uithoorn.